Prolio krov

prolio krov je krovna konstrukcija, koja se uglavnom nalazi u industrijskim zgradama. Ne samo da je ovaj oblik krova posebno pogodan za velike krovove. Ima i druge prednosti koje i danas igraju važnu ulogu. Prostrani krovovi također se mogu naći na stambenim zgradama u neznatnoj mjeri.

Porijeklo pojma "prolio krov"

U ovoj zemlji krovni prolaz je također poznat kao krovni pile. Ali čak i vjerojatno izvedeni iz engleske riječi "proliti" (ribe) vage već dugo je germanizirano.

  • Planirano krov
  • Zakazivanje
  • Planirano krovne

prolio krovne konstrukcije

Postoje dvije osnovne vrste prolio krovne konstrukcije. U poprečnom presjeku, oba oblika nalikuju na pile. Ili podignite kratke krovove na krovni krov, da biste završili na vertikalnom spojnom elementu.

Ili dvije konvergentne krovne polovice čine asimetrični krovni krov. Na cijeloj duljini krova, nekoliko od tih krovnih oblika se rangiraju jedan iza drugoga. Tako se cijeli krov može graditi u svojoj širini, ali i samo pojedinačnim "stazama".

Prednosti i nedostaci prolivenih krovova

Najočitiji razlog za prolio krov je rasvjeta. Krovne površine - bilo obje, tj. Asimetrična sitna krovna krovna krovova ili krovni krov i vertikalna komponenta - oblikovani su kao stakleni elementi. Tako prevladava u prohodnoj krovnoj dvorani prije visokog prinosa na dan. Osim toga, staklene površine mogu se poravnati na sjeveru. Onda sunce ne može bacati uznemirujuću sjenu u hodniku.

Posebno dobro za svjetlosno intenzivan rad

To je osobito važno u tvrtkama koje su, primjerice, boje, boje ili na neki drugi način jako vezane za svjetlinu za precizan rad. Također se može izbjeći prekomjerno zagrijavanje hodnika. Relativno kratki, pojedini krovni elementi također stvaraju stabilan potporni okvir za podupiranje krova, što omogućuje vrlo velike krovne površine. Ali ovaj poseban dizajn krovnih prozora donosi i neke nedostatke.

Nedostaci prolivenih krovova

Često su obje krovne polovice malih krovnih elemenata relativno vertikalne. Ali barem jedna od dvije polovice je vrlo strma do gotovo vertikale. Tako ove konstrukcije nude prodornu vodu velike površine napada. Stoga su krovni prozori vrlo intenzivni za održavanje i održavanje. Odgovarajuće komponente moraju se redovito zamijeniti ili ponovno zapečati i osigurati zaštitu od korozije. Ovo se izričito odnosi na starije krovove.

Pojava prolivenih krovova

Ove svojstva čine prozirne krovove korisne u mnogim komercijalnim ili industrijskim zgradama koje zahtijevaju puno svjetla. Često je prohodna krovna dvorana još dodatno osvijetljena.

  • Tvornica Dvorane
  • Skupštine Dvorane
  • Radionice
  • Shopping Centri i Shopping centrima
  • višenamjenski i sportskih dvorana

Shed Krovni stambene zgrade?

Uporaba u stambenim zgradama vrlo je rijetka. Ako, onda najvjerojatnije u stambenim kompleksima, tako da njihove javne unutarnje površine su bolje lit. Ne manje važno je da su visoki troškovi održavanja koji ovaj oblik krova čine relativno nezanimljivi, iako uzrokuju znatnu količinu dnevne svjetlosti.

Savjeti i trikovi Na početku 1990-ih dolazili su na tržište posebni, patentirani elementi profila koji bi trebali bolje kontrolirati nedostatke. Najveći problem s curenjem je susret različitih građevinskih materijala poput stakla, metala, drveta, plastike i brtvila. Budući da svi materijali reagiraju toplinski različito, što dovodi do tih masivnih i brzih propuštanja. Ti novi profili obećavaju neke poboljšanja ovdje.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar